020-2260066
Blog
Makelaar Hoofddorppleinbuurt: kantoor Boelen Makelaardij

Makelaar Hoofddorppleinbuurt: waar je op moet letten bij het verkopen van je huis

Je huis in de Hoofddorppleinbuurt verkopen en op zoek naar een makelaar? Een uitstekend idee! De buurt is enorm in opkomst en veel jonge stellen en gezinnen willen er maar wat graag een huisje bemachtigen. Dat kan dus eigenlijk niet misgaan. Zorg uiteraard wel dat je een makelaar uit de Hoofddorppleinbuurt hebt. 

Makelaar Hoofddorppleinbuurt: kantoor Boelen Makelaardij

Makelaar Hoofddorppleinbuurt: kies een local

Als je je huis in de Hoofddorppleinbuurt gaat verkopen, is het slim om voor een makelaar te kiezen die de buurt goed kent. Hij kent de lokale verkoopmarkt dan ook beter en weet goed onderbouwd tot de beste vraagprijs te komen voor het ultieme verkoopresultaat. Een makelaar Hoofddorppleinbuurt is bovendien veel beter dan een makelaar uit een ander deel van de stad in staat om ‘het buurtje’ aan te prijzen. Hij kent de beste basisscholen, weet waar je het lekkerste brood koopt en hij schudt de gezellige cafeetjes en terrassen zou uit zijn mouw. Al dit soort ‘secundaire’ informatie helpt ontzettend mee om de verkoopprijs van jouw woning een extra duwtje omhoog te geven.

Makelaar Hoofddorppleinbuurt: kies iemand met ervaring

NVM-makelaars met een bewezen trackrecord beschikken over de juiste ervaring om jouw woning voor de beste prijs te verkopen. Bovendien hebben ze fijne connecties met andere makelaars, waarvan jij als verkoper zeker zult kunnen profiteren. Zo tippen makelaars elkaar via het uitwisselingssysteem al voor de Funda-postduif uit dat er een object op de markt gaat komen dat mogelijk interessant is voor hun klanten als aankoopmakelaar. Kopers die een huis in de Hoofddorppleinbuurt zoeken, precies jouw doelgroep als verkoper dus, worden zo efficiënt op de hoogte gebracht en warm gemaakt voor jouw stulpje in de etalage. 

Huis verkopen in de Hoofddorppleinbuurt: waar moet je verder op letten?

Naast bovengenoemde zaken is het handig altijd nog even antecedentenonderzoek te doen naar de verkoopmakelaar die je voor ogen hebt. Hoe zijn de Google-reviews van zijn kantoor? Jubelende aanprijzingen van niet-anonieme verkopers zijn over het algemeen een teken dat deze makelaar op een nette manier hoge biedingen teweeg weet te brengen. Neem ook eens een kijkje op de website van de makelaar. Hoe presenteert hij zijn aanbod? Zijn de foto’s mooi bewerkt en worden de huizen en de Hoofddorppleinbuurt treffend beschreven? Al dit soort dingen wijzen erop dat jij dé makelaar Hoofddorppleinbuurt gevonden hebt.

Courtage makelaar Hoofddorppleinbuurt

Wat moet dat eigenlijk kosten, een makelaar die de Hoofddorppleinbuurt op zijn duimpje kent én ook nog eens geweldige verkoopprijzen voor zijn klanten weet te realiseren? Dat valt eigenlijk best mee. Een courtage tot 1,5 % inclusief BTW  is gangbaar en schappelijk, mits de makelaar daarvoor ook écht wil werken. Vergewis je er dus wel eerst even van of de makelaar bereid is om elke geïnteresseerde het huis daadwerkelijk te laten zien. Makelaars die het bij maximaal drie kijkdagen willen houden ‘omdat het huis dan toch wel verkocht is’ zijn luie makelaars die hun courtage niet waard zijn. Elke geïnteresseerde is potentieel de winnende bieder, dus een goede makelaar gunt zoveel mogelijk geïnteresseerden de mogelijkheid om te kijken.

Tips bij verkopen in de hoofddorppleinbuurt

Dan nog wat algemene tips voor als je je huis gaat verkopen. Begin alvast maar met een flinke opruiming, want hoe leger je huis, hoe beter je het verkoopt. Haal sowieso zo veel mogelijk persoonlijke dingen weg. Breng voor de foto’s vooral ook wat mooie (kleurige) accenten aan. Hoe meer kleur op de Funda-foto’s, hoe meer jouw foto’s opvallen tussen al het grijs, beige en wit dat Funda domineert. Je badkamer en slaapkamer moeten er zo veel mogelijk uitzien alsof het een hotel is. Speel met kussens, leg een mooie bedsprei over je bed en zet hier en daar vooral ook een vaas met bloemen neer. Ben je niet zo handig met interieurstyling? Een goede makelaar kan je hierbij adviseren en heeft soms zelfs een interieurstylist paraat die bij je langskomt om de boel een beetje cachet te geven.

Beste makelaar Hoofddorppleinbuurt

Ben je er klaar voor om je huis in de Hoofddorppleinbuurt te verkopen? Dan staat het enthousiaste team van Boelen Makelaardij voor je klaar. Dit makelaarskantoor is zelf ook gevestigd in de Hoofddorppleinbuurt, aan het Jacob Marisplein, en weet werkelijk álles over de buurt. Sterker nog: naamgever Ids Boelen woont er zelf ook met veel plezier met zijn gezin en hij en zijn team zijn dus als geen ander in staat om kopers enthousiast te maken over dit geweldige buurtje. Maar er zijn nog meer redenen om voor dit kantoor te kiezen. Zo is het relatief klein, wat ervoor zorgt dat de makelaars goed bereikbaar en benaderbaar zijn en dat de communicatie prettig informeel is. Bij Boelen lopen ze bovendien nét even wat harder voor je dan bij de gevestigde grote makelaarskantoren.

Wel zo prettig, want dat resulteert natuurlijk altijd in de beste verkoopprijs.

Deel dit bericht