020-2260066
Blog
Verkocht

Bilderdijkstraat 76 2 Amsterdam

Omschrijving

De ideale uitvalsbasis! Welkom in Bilderdijkstraat 76-2, waar gemak, veelzijdigheid en locatie samenkomen en zullen leiden tot vele jaren van prettig wonen.

Op de rand van Amsterdam Oud-West en Centrum ligt deze ruime woning van 67m² waarbij vooral de grote woon/eetkamer en de grote slaapkamer in het oog springen.
De grote woon/eetkamer biedt voldoende ruimte voor ieders levensstijl, of je nu gasten ontvangt of simpelweg wilt ontspannen na een lange dag. Het is de plek waar verhalen worden gedeeld en herinneringen worden gemaakt.

Ook de riante multifunctionele slaapkamer biedt veel mogelijkheden. Of het nu een thuiskantoor, een creatieve studio of een enorme kastenwand moet worden, hier is ruimte voor jouw passies. Daarnaast vind je nog een tweede slaapkamer, perfect voor een kind, gasten of als studeerkamer

De aparte keuken is lekker ruim qua opzet maar verdient een beetje aandacht. Bereid hier straks je maaltijden met gemak en serveer ze in de woon/eetkamer of op het royale balkon met zon vanaf het middaguur tot in de avond. En op zolder nog een ruime berging met daglicht toetreding en een kleine bonus opbergkast.

De buurt van Bilderdijkstraat 76-2 is een ware schat. Amsterdam Oud West biedt het beste van beide werelden, met de betoverende Jordaan en het bruisende stadscentrum op een steenworp afstand. Ontdek De Hallen, een cultureel epicentrum met ambachtelijke markten en kunstexposities. Het prachtige Vondelpark wacht op jou voor ontspannende wandelingen en picknicks. En voor de winkelliefhebbers is er de trendy Kinkerstraat en natuurlijk alle kleinere winkeltjes en boetiekjes in de Jordaan.

Dit appartement is niet zomaar een plek om te wonen, het is een springplank naar de Amsterdamse levensstijl waarvan je altijd hebt gedroomd. Mis deze kans niet.

OMGEVING EN BEREIKBAARHEID
De buurt rond Bilderdijkstraat, gelegen in Amsterdam Oud West, is een van de meest levendige en veelzijdige wijken van de stad. Hier komt het echte Amsterdamse stadsleven tot leven, met talloze recreatiemogelijkheden, sportactiviteiten, uitgaansgelegenheden en eetervaringen om van te genieten. Bovendien is de buurt uitstekend verbonden met het openbaar vervoer, waardoor de rest van Amsterdam gemakkelijk bereikbaar is.

Recreatie:
Vondelpark: Een van de meest iconische parken van Amsterdam, het Vondelpark, ligt op een steenworp afstand van Bilderdijkstraat. Hier kun je wandelen, fietsen, picknicken en genieten van de natuur. Het park biedt ook diverse openluchtvoorstellingen en evenementen gedurende het hele jaar.

Erasmuspark: Iets ten westen van de Bilderdijkstraat bevindt zich het rustigere maar even prachtige Erasmuspark. Het is een ideale plek om te ontspannen, te barbecueën of te genieten van het uitzicht op de vijver.

Sport:
David Lloyd Sports & Health Club: Voor de sportliefhebbers is de David Lloyd Club een geweldige optie. Deze luxe sportschool en health club biedt fitnessfaciliteiten, tennisbanen, zwembaden en zelfs een spa voor ontspanning na de inspanning.

Amsterdamse Grachten: Als je van watersport houdt, kun je kajakken of suppen op de prachtige grachten van Amsterdam, die zich op korte afstand van Bilderdijkstraat bevinden.

Uitgaan:
De Hallen: Het kloppende hart van de buurt is ongetwijfeld De Hallen, een voormalige tramremise omgetoverd tot een cultureel centrum. Hier vind je niet alleen uitstekende eetkraampjes en restaurants, maar ook een bioscoop, ambachtelijke winkels en regelmatige evenementen, zoals ambachtelijke markten en exposities.

Leidseplein: Dit bruisende plein, op korte afstand met het openbaar vervoer, staat bekend om zijn uitgaansleven. Hier vind je theaters, clubs en bars die tot in de vroege uurtjes open zijn.

Mueseumplein: Het Museumplein biedt geweldige musea, waaronder het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum, allemaal op loopafstand van elkaar, binnen vijf minuten te bereiken. Naast visuele kunst kun je op het Museumplein ook genieten van muzikale kunst. Het Concertgebouw organiseert concerten van wereldklasse.

Restaurants:
Foodhallen: De Foodhallen in De Hallen bieden een culinaire reis rond de wereld. Proef gerechten van over de hele wereld, van sushi tot burgers en van tapas tot ambachtelijk ijs. Het is een smaakvolle ervaring die je niet mag missen.

Café Panache: Dit trendy restaurant en café combineert moderne en klassieke gerechten in een gezellige sfeer. Geniet van een heerlijk diner of een drankje op het terras.

Cafés en Koffietentjes:
White Label Coffee: Voor liefhebbers van kwaliteitskoffie is White Label Coffee de place to be. Ze branden hun eigen koffiebonen en serveren ambachtelijke koffiecreaties.

Scandinavian Embassy: Dit café staat bekend om zijn Scandinavische benadering van koffie en eten. Geniet van smakelijke broodjes en geweldige koffie in een ontspannen sfeer.

Openbaar Vervoer:
De buurt rond Bilderdijkstraat is uitstekend verbonden met het openbaar vervoer. Het Bilderdijkpark tram- en bushalte ligt op loopafstand en biedt toegang tot verschillende tram- en buslijnen die je snel naar andere delen van Amsterdam brengen. Ook het Amsterdam Centraal Station is gemakkelijk bereikbaar, waardoor je de rest van Nederland en zelfs Europa kunt verkennen.

Kortom, de buurt rond Bilderdijkstraat is een levendige en diverse gemeenschap waarin je de rijke Amsterdamse cultuur en levensstijl kunt omarmen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, sport, uitgaan of culinaire avonturen, hier vind je het allemaal. Deze buurt biedt het beste van beide werelden – een bruisend stadsleven en de mogelijkheid om te genieten van groene ruimtes en parken.

VERENIGING VAN EIGENAREN
De VvE is genaamd ‘Vereniging van Eigenaars Bilderdijkstraat 76″ en wordt door de eigenaren zelf beheerd. De maandelijkse bijdrage aan servicekosten is €100,-. Thans is er nog geen Meerjaren Onderhoudsbegroting opgesteld maar de VvE is er wel mee bezig om dit snel te regelen. Het betreft ten slotte een gezonde VVE.

EIGENDOM
De woning is gelegen op grond uitgegeven in erfpacht. Het huidige tijdvak loopt t/m 15 december 2026 en er is een 5 jaarlijkse canonindexering (€97,08 betreft periode 17 februari 2021 t/m 15 juni 2026). De algemene bepalingen 2016 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. De akte overstap erfpacht is gepasseerd bij de notaris. De huidige eigenaren hebben de canon onder gunstige voorwaarden vastgezet – (vanaf 16 december 2026 bedraagt de jaarlijkse canon €1.342,56 (onderhevig aan inflatiecorrectie).

KADASTRALE GEGEVENS
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning, gelegen op de tweede verdieping met bijbehorende berging gelegen op de vierde van gebouw, plaatselijk bekend Bilderdijkstraat 76-II te 1053 KW Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie Q, complexaanduiding 8119-A, appartementsindex nummer 3, uitmakende het onverdeeld zeven en tachtig/vierhonderd vier en zestigste (87/464ste) aandeel in de gemeenschap.

BIJZONDERHEDEN
– Woonoppervlakte van circa 67m²;
– Balkon van circa 7m²;
– Ruime externe berging met raam op zolder alsmede een bonus bergkast.
– 2 slaapkamers;
– Super locatie in het bruisende Oud-West;
– Overstap naar eeuwigdurende erfpacht afgerond;
– Oplevering in overleg, kan spoedig.

***

The ideal starting point! Welcome to Bilderdijkstraat 76-2, where convenience, versatility, and location come together, promising years of pleasant living.

Located on the border of Amsterdam Oud-West and Centrum, this spacious 67m² home stands out, especially with its large living/dining room and generous bedroom.

The sizable living/dining room offers ample space for any lifestyle, whether you’re hosting guests or simply looking to unwind after a long day. It’s the place where stories are shared and memories are made.

The spacious multi-functional bedroom also offers numerous possibilities. Whether you need a home office, creative studio, or extensive wardrobe space, there’s room for your passions. Additionally, you’ll find a second bedroom, perfect for a child, guests, or as a study.

The separate kitchen is generously laid out and awaits your personal touch. Here, you can easily prepare meals and serve them in the living/dining room or on the spacious balcony, which enjoys sunshine from midday into the evening. There’s also a spacious attic storage area with natural light and a small bonus storage closet.

The neighborhood surrounding Bilderdijkstraat 76-2 is a true gem. Amsterdam Oud West offers the best of both worlds, with the enchanting Jordaan and bustling city center just a stone’s throw away. Explore De Hallen, a cultural hub featuring artisanal markets and art exhibitions. The beautiful Vondelpark awaits you for leisurely walks and picnics. And for shopping enthusiasts, there’s the trendy Kinkerstraat and, of course, all the charming boutiques in the Jordaan.

This apartment isn’t just a place to live; it’s a gateway to the Amsterdam lifestyle you’ve always dreamed of. Don’t miss this opportunity.

SURROUNDINGS AND ACCESSIBILITY
The neighborhood around Bilderdijkstraat, located in Amsterdam Oud West, is one of the city’s liveliest and most versatile areas. Here, the true Amsterdam city life comes to life, with countless recreational opportunities, sports activities, nightlife venues, and dining experiences to enjoy. Moreover, the neighborhood is excellently connected to public transport, making the rest of Amsterdam easily accessible.

Recreation:
Vondelpark: One of Amsterdam’s most iconic parks, Vondelpark, is just a stone’s throw away from Bilderdijkstraat. Here, you can walk, cycle, picnic, and enjoy nature. The park also hosts various outdoor performances and events throughout the year.

Erasmuspark: Slightly west of Bilderdijkstraat is the quieter but equally beautiful Erasmuspark. It’s an ideal place to relax, barbecue, or enjoy the view of the pond.

Sports:
David Lloyd Sports & Health Club: For sports enthusiasts, the David Lloyd Club is a fantastic option. This luxury gym and health club offers fitness facilities, tennis courts, swimming pools, and even a spa for relaxation after your workout.

Amsterdam Canals: If you’re into water sports, you can kayak or paddleboard on Amsterdam’s beautiful canals, which are just a short distance from Bilderdijkstraat.

Nightlife:
De Hallen: The heart of the neighborhood is undoubtedly De Hallen, a former tram depot transformed into a cultural center. Here, you’ll find not only excellent food stalls and restaurants but also a cinema, artisanal shops, and regular events such as craft markets and exhibitions.

Leidseplein: This bustling square, easily accessible by public transport, is known for its nightlife. Here, you’ll find theaters, clubs, and bars that stay open into the early hours.

Museumplein: Museumplein offers fantastic museums, including the Van Gogh Museum, the Stedelijk Museum, and the Rijksmuseum, all within walking distance of each other, reachable within five minutes. In addition to visual art, you can enjoy musical art here. The Concertgebouw hosts world-class concerts.

Restaurants:
Foodhallen: The Foodhallen in De Hallen offer a culinary journey around the world. Taste dishes from across the globe, from sushi to burgers and tapas to artisanal ice cream. It’s a flavorful experience you shouldn’t miss.

Café Panache: This trendy restaurant and café combines modern and classic dishes in a cozy atmosphere. Enjoy a delightful dinner or a drink on the terrace.

Cafés and Coffee Shops:
White Label Coffee: For coffee connoisseurs, White Label Coffee is the place to be. They roast their own coffee beans and serve artisanal coffee creations.

Scandinavian Embassy: This café is known for its Scandinavian approach to coffee and food. Enjoy tasty sandwiches and excellent coffee in a relaxed atmosphere.

Public Transportation
The neighborhood around Bilderdijkstraat is excellently connected to public transportation. The Bilderdijkpark tram and bus stop is within walking distance, providing access to various tram and bus lines that quickly take you to other parts of Amsterdam. Amsterdam Central Station is also easily accessible, allowing you to explore the rest of the Netherlands and even Europe.

In summary, the neighborhood around Bilderdijkstraat is a vibrant and diverse community where you can embrace the rich Amsterdam culture and lifestyle. Whether you’re looking for relaxation, sports, nightlife, or culinary adventures, you’ll find it all here. This neighborhood offers the best of both worlds – a bustling city life and the opportunity to enjoy green spaces and parks.

OWNERS ASSOCIATION
The Owners Association is named ‘Vereniging van Eigenaars Bilderdijkstraat 76’ and is self-managed by the owners. The monthly contribution to service costs is €100. Currently, there is no Long-Term Maintenance Plan (Meerjaren Onderhoudsbegroting) in place, but the Owners Association is working to arrange this promptly. It is a healthy VVE, after all.

OWNERSHIP
The property is located on leasehold land. The current lease period runs until December 15, 2026, with a five-yearly canon (ground rent) indexation. The general provisions of the Municipality of Amsterdam 2016 apply. The leasehold transfer deed has been passed by the notary. The current owners have secured the canon under favorable conditions – (from December 16, 2026, the annual canon will be €1,342.56 (subject to inflation correction)).

CADASTRAL DATA
The apartment right, granting exclusive use of the dwelling, located on the second floor with an associated storage on the fourth floor of the building, locally known as Bilderdijkstraat 76-II in 1053 KW Amsterdam, cadastral known as Municipality of Amsterdam, section Q, complex designation 8119-A, apartment index number 3, representing an undivided eighty-seven four hundred sixty-fourths (87/464) share in the community.

SPECIAL FEATURES
– Living area of approximately 67m²;
– Balcony of approximately 7m²;
– Spacious external storage with natural light in the attic as well as a bonus storage closet.
– 2 bedrooms;
– Superb location in bustling Oud-West;
– Transition to perpetual leasehold completed;
– Delivery by mutual agreement, can be arranged promptly.

Lees de volledige omschrijving
Wonen 67 m²
Bouwjaar 1903
Kamers 3

Kenmerken

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Appartement, bovenwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1903
Ligging
In centrum, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
67 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
7 m²
Externe bergruimte
5 m²
Inhoud
225 m³

Indeling

Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, wastafel
Aantal woonlagen
1
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Intergas (gas gestookt combiketel uit 2022, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Amsterdam Q 8119
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht
Perceel
ASD13-Q-8119

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren, parkeervergunningen
Bekijk alle kenmerken