Vorige | Volgende
Verkocht

Lijnbaansgracht 131-3+4 AMSTERDAM

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-2260066

info@boelenmakelaardij.nl

Omschrijving

**** English text below ******** Ruim dubbel bovenhuis met maar liefst 4 slaapkamers en een sfeervolle living op de bovenste etage met toegang tot het dakterras. Gelegen in het centrum met uitzicht over de Lijnbaansgracht, de Marnixstraat en de Westertoren. De locatie is zeer centraal en goed bereikbaar. Aan de rand van de Jordaan met alle gezellige cafés, restaurants en boetiekjes in de buurt....

Kenmerken

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1900
Ligging
In centrum, in woonwijk

Omschrijving

**** English text below ********
Ruim dubbel bovenhuis met maar liefst 4 slaapkamers en een sfeervolle living op de bovenste etage met toegang tot het dakterras. Gelegen in het centrum met uitzicht over de Lijnbaansgracht, de Marnixstraat en de Westertoren. De locatie is zeer centraal en goed bereikbaar. Aan de rand van de Jordaan met alle gezellige cafés, restaurants en boetiekjes in de buurt.

Indeling:
Eigen entree vanaf de tweede verdieping, trap naar derde verdieping, overloop met toilet, aparte kast voor cv-ketel en wasmachineaansluiting. Ruime badkamer met douche en wastafel. Aan de voorzijde 2 slaapkamers en aan de achterzijde de derde slaapkamer. Trap naar de kapverdieping. Hier bevindt zich de vierde slaapkamer en een sfeervolle en zeer lichte woonkamer met open keuken. Via een vaste trap met dakluik is het zonnige dakterras bereikbaar.

Omgeving:
Het huis is zeer centraal gelegen, aan de rand van de Jordaan. In deze omgeving is alles voorhanden: de Elandsstraat, de 9 straatjes in de Jordaan zijn om de hoek, net als de Rozengracht met winkels voor de dagelijkse boodschappen en de markten in de Jordaan: de Lindenmarkt, de Westerstraatmarkt, de Boerenmarkt en de Noordermarkt en verder natuurlijk de vele leuke eet- en drinkgelegenheden in zowel de Jordaan, het stadscentrum als in Oud-West., maar ook de populaire Hallen in Oud-West zijn niet ver gelegen. Voor ontspanning zijn het Westerpark en het Vondelpark op korte fietsafstand gelegen.

De naam van de straat:
Lijnbaansgracht (Centrum): raadsbesluit 2-9-1913. De lijnbanen van de touwslagerijen. De touwslager had voor de uitoefening van zijn bedrijf een vrij groot terrein nodig. Dat was alleen te vinden aan de buitenkant van de stad. De lijnbanen lagen aan de stad kant van de gracht, dus binnen de schans. De Lijnbaansgracht heeft rond de gehele stad gelopen.

Bereikbaarheid:
De locatie is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op loopafstand, vanaf de Marnixstraat en de Rozengracht, vertrekken diverse tram- en buslijnen. Het Centraal Station ligt op minder dan 10 minuten fietsafstand. Met de auto is er via de S105 snelle verbinding naar de Ring A10.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar omstreeks 1900;
- Gelegen op eigen grond;
- Woonoppervlakte circa 87 m² (NEN 2580 rapport beschikbaar);
- 4 slaapkamers;
- Dakterras met uitzicht over de stad;
- Houten raamkozijnen voorzien van dubbel glas;
- Verwarming en warm water middels cv-ketel;
- VvE bestaat uit 4 leden en is in eigen beheer bij de leden;
- Servicekosten bedragen circa € 71,84 per maand;
- Oplevering in overleg.

******************************************************************************************
Spacious double upper house with 4 bedrooms and an attractive living room on the top floor with access to the roof terrace. Located in the center with a view over the Lijnbaansgracht, the Marnixstraat and the Westertoren. The location is very central and easily accessible. At the edge of the Jordaan with all the cozy cafes, restaurants and boutiques in the area.

Layout:
Own entrance from the second floor, stairs to third floor, landing with toilet, separate cupboard for central heating boiler and washing machine connection. Spacious bathroom with shower and sink. At the front 2 bedrooms and at the rear the third bedroom. Stairs to the floor above. Here is the fourth bedroom and an attractive and very bright living room with open kitchen. The sunny roof terrace is accessible via a fixed staircase with skylight.

Surroundings:
The house is very centrally located, on the edge of the Jordaan. Everything is available in this area: the Elandsstraat, the 9 streets in the Jordaan are just around the corner, just like the Rozengracht with shops for groceries and the markets in the Jordaan: the Lindenmarkt, the Westerstraatmarkt, the Boerenmarkt and the Noordermarkt and of course the many nice food and beverage outlets in both the Jordaan, the city center and in Oud-West. But also the popular Hallen in Oud-West are not far away. For relaxation, the Westerpark and Vondelpark are within a short cycling distance.

The name of the street:
Lijnbaansgracht (Center): council decision 2-9-1913. The lanes of the rope shops. The rope maker needed a fairly large area for the conduct of his business. That could only be found on the outside of the city. The lanes were on the city side of the canal. The Lijnbaansgracht has been running around the entire city.

Accessibility:
The location is very well served by public transportation. Various tram and bus lines leave within walking distance, from Marnixstraat and Rozengracht. The Central Station is less than 10 minutes by bike. By car there is a fast connection to the Ring A10 via the S105.

Particularities:
- Year of construction around 1900;
- Located on private land;
- Living area approximately 87 m² (NEN 2580 report available);
- 4 bedrooms
- Roof terrace with views over the city;
- Wooden window frames with double glazing;
- Heating and hot water through central heating boiler;
- VvE consists of 4 members and is managed by the members;
- Service costs amount to approximately € 71.84 per month;
- Delivery in consultation.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
87 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
20 m²
Bruto inhoud
212 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Voorzieningen
dakraam

Energie

Isolatie
dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
E
Indexnummer
8
Perceel
10130
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In centrum, in woonwijk

Foto's