Vorige | Volgende
Verkocht

Frans van Mierisstraat 78-2 AMSTERDAM

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-2260066

info@boelenmakelaardij.nl

Omschrijving

****** English text below ******** Heerlijk familiehuis met originele details en riant dakterras aan één van de leukste straten midden in het Museumkwartier van Amsterdam Zuid. Het betreft een drielaags bovenhuis van circa 216 m² met eigen entree vanaf de begane grond en met maar liefst 9 kamers waarvan 2 kamers-ensuite. Daarnaast beschikt het over een moderne keuken en 2 badkamers. Een sfeervol...

Kenmerken

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1905
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Omschrijving

****** English text below ********

Heerlijk familiehuis met originele details en riant dakterras aan één van de leukste straten midden in het Museumkwartier van Amsterdam Zuid. Het betreft een drielaags bovenhuis van circa 216 m² met eigen entree vanaf de begane grond en met maar liefst 9 kamers waarvan 2 kamers-ensuite. Daarnaast beschikt het over een moderne keuken en 2 badkamers. Een sfeervol huis met veel ruimte, hoge plafonds, prachtig houtwerk en een karakteristieke uitstraling.

Indeling
Begane grond
Eigen entree en trapopgang naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Overloop met toegang tot de prachtige kamer-ensuite, met aan de voorzijde van het huis de woonkamer en aan de achterzijde de eetkamer. De woonkamer is voorzien van een schouw, bewerkt plafond, hoge ramen, openslaande deuren naar een balkon op het zuidoosten en de originele ensuite-deuren en kasten aan beide zijden.
Via de ensuite deuren of via de hal toegang tot de eetkamer. Ook hier is het plafond prachtig bewerkt, heeft de kamer een schouw en ensuite-kasten. Aan de eetkamer grenst een serre met glas-in-lood bovenramen.
Vanuit de eetkamer toegang tot de keuken. De keuken is uitgevoerd in L-opstelling en is voorzien van een hoog stenen werkblad, een Boretti gasfornuis, vaatwasmachine, Quooker en laden. Het separate hoge keukenblok is voorzien van veel kastruimte, een apothekerskast, een koel/vriescombinatie en magnetron. De keuken heeft een antraciet tegelvloer.
Aan de voorzijde van deze verdieping is een (studeer)kamer gelegen en aan de overloop ligt een ruim toilet met fonteintje en de meterkast.

Derde verdieping
Via het fraaie trappenhuis naar de derde verdieping. Ook op deze verdieping een ensuite kamer met ensuite-schuifdeuren en -kasten. Aan de voorzijde ligt de werkkamer, met fijne lichtinval door de hoge ramen. Aan de achterzijde ligt de masterbedroom met dubbele openslaande deuren naar het balkon met glazen afdak.
Naast de masterbedroom ligt de badkamer, welke ruim van opzet is en veel lichtinval heeft door het grote raam. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, twee wastafels, toilet, handdoekradiator en inbouwspots.
Op deze verdieping ligt aan de voorzijde nog een kamer, met origineel boograam, welke ideaal is als kledingruimte. Aan de overloop ligt een washok met wasmachine en -droger opstelling en een trapkast.

Vierde verdieping
Trap naar vierde verdieping. Aan de voorzijde een (slaap)kamer welke in gebruik is als muziekkamer, met daarnaast een kamer welke ideaal is als hobbyruimte. In het midden van de verdieping ligt een tweede badkamer met douche en wastafel.
De kamer aan de achterzijde is erg licht door de hoge raamkozijnen.
Het dakterras is rechtstreeks vanaf de overloop toegankelijk, is zeer royaal van afmeting, voorzien van houten vloerdelen. Vanaf hier is er een prachtig uitzicht op onder andere de torens van het Rijksmuseum.
Aan de overloop ligt een kast waar zich de cv-ketel bevindt en ruimte is voor een ijskast en magnetron: ideaal voor een hapje en drankje op het dakterras.

Omgeving
De Frans van Mierisstraat ligt in het Museumkwartier van Amsterdam Zuid. Het huis is daarmee op loopafstand gelegen van het Museumplein, het Concertgebouw, de Van Baerlestraat, de P.C. Hooftstraat, de Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat. In de omgeving zijn aldus vele winkels, restaurants en cafés gelegen. Voor de dagelijkse boodschappen is er een supermarkt dichtbij gelegen, op het Museumplein en in de Beethovenstraat. Het Vondelpark met onder andere de tennisbanen en de Vondeltuin liggen ook in de directe omgeving.

Frans van Mieris (II), voluit Frans Jansz. van Mieris, ook Frans van Mieris de Jonge genoemd (Leiden, 24 december 1689 - aldaar, 19 mei 1763), was een Noord-Nederlands kunstschilder.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van dit huis is zeer goed. Met de fiets ben je snel in het centrum, maar ook via het openbaar vervoer gaat dit gemakkelijk via de tram- en bushaltes aan de Jacob Obrechtstraat en het Roelof Hartplein. Bovendien ben je met de auto binnen een paar minuten op de Ring A10 via de S106 of S108. Een parkeervergunning is geen probleem; er bestaat geen wachtlijst voor dit gebied.

Bijzonderheden
- Gelegen op eigen grond;
- Bouwjaar 1905;
- Drielaags bovenhuis gelegen op de 2e, 3e en 4e verdieping met dakterras;
- Eigen opgang vanaf de straat;
- Woonoppervlakte circa 216 m² (NEN-rapport 2580 aanwezig);
- Hoge plafonds op alle woonlagen;
- Moderne keuken naast de eetkamer;
- 9 kamers waarvan 2 kamers-ensuite;
- Royale badkamer met inloopdouche, twee wastafels, toilet en groot raam;
- Twee woonlagen voorzien van gerookt eiken lamelparket;
- Karakteristieke details;
- Houten kozijnen met dubbel glas (2016);
- Fraai dakterras, rechtstreeks toegankelijk vanaf de overloop op de 4e verdieping;
- Verwarming en warm water middels cv-ketel (type Remeha Quinta 35C, bouwjaar 2006);
- Zonnepanelen (2017);
- De servicekosten gaan € 200,- per maand bedragen;
- Kleinschalige VvE (aandeel 1/2e deel);
- Geen wachtlijst voor een parkeervergunning (vergunning gebied Zuid 8);
- Oplevering in overleg.

*****************************************************************************************

Lovely family home with original details and spacious roof terrace on one of the nicest streets in the middle of the Museum Quarter of Amsterdam South. It is a three-storey upper house of approximately 216 m² with its own entrance from the ground floor and with 9 rooms of which 2 are en-suite. In addition, it features a modern kitchen and 2 bathrooms. A cozy house with lots of space, high ceilings, beautiful woodwork and a characteristic look.

Layout
Ground floor
Private entrance and staircase to the second floor.

Second floor
Landing with access to the beautiful room ensuite, with the living room at the front of the house and the dining room at the rear. The living room has a mantelpiece, modified ceiling, high windows, doors to a balcony on the southeast and the original ensuite doors and cupboards on both sides.
Through the ensuite doors or via the hall access to the dining room. Here too, the ceiling has been beautifully decorated, the room has a mantelpiece and ensuite cupboards.
From the dining room access to the kitchen. The kitchen is equipped in L-shape and is equipped with a high stone worktop, a Boretti gas stove, dishwasher, Quooker and drawers. The separate high kitchen block is equipped with plenty of cupboard space, a pharmacy cupboard, a fridge / freezer and microwave. The kitchen has an anthracite tiled floor.
At the front of this floor is a (study) room and on the landing is a spacious toilet with fountain.

Third floor
Through the beautiful staircase to the third floor. Also on this floor an ensuite room with ensuite sliding doors and cupboards. At the front is the office, with fine light through the high windows. At the rear is the master bedroom with double doors to the balcony with glass roof.
Next to the master bedroom is the bathroom, which is spacious and has a lot of light through the large window. The bathroom has a walk-in shower, two sinks, toilet, design radiator and recessed spotlights.
On this floor there is another room at the front, with original arched window, which is ideal as a dressing room. On the landing is a laundry room with washing machine and dryer setup.

Fourth floor
Stairs to fourth floor. At the front a (bed) room which is used as a music room, with next to it a room which is ideal as a hobby room. In the middle of the floor is a second bathroom with shower and sink.
The room at the rear is very light because of the high window frames.
The roof terrace is accessible directly from the landing, is very generous in size, with wooden floorboards. From here there is a beautiful view of, among other things, the towers of the Rijksmuseum.
On the landing is a closet where the central heating boiler and space for a refrigerator and microwave: ideal for a snack and drink on the roof terrace.

Surroundings
The Frans van Mierisstraat is located in the Museum Quarter of Amsterdam South. The house is within walking distance of the Museumplein, the Concertgebouw, the Van Baerlestraat, the P.C. Hooftstraat, Beethovenstraat and Cornelis Schuytstraat. Many shops, restaurants and cafes are located in the vicinity. For daily shopping there is a supermarket nearby, on the Museumplein and in the Beethovenstraat. The Vondelpark including the tennis courts and the Vondeltuin are also in the immediate vicinity.

Frans van Mieris (II), in full Frans Jansz. van Mieris, also called Frans van Mieris de Jonge (Leiden, December 24, 1689 - there, May 19, 1763), was a Northern Dutch painter.

Accessibility
The accessibility of this house is very good. By bike you are quickly in the center, but also by public transport, this is easy via the tram and bus stops at Jacob Obrechtstraat and Roelof Hartplein. Moreover, you are within a few minutes by car on the Ring A10 via the S106 or S108. A parking permit is no problem; there is no waiting list for this area.

Particularities
- Located on private land;
- Year 1905;
- Three-layer upper house located on the 2nd, 3rd and 4th floor with roof terrace;
- Private entrance from the street;
- Surface area approximately 216 m² (NEN report 2580 present);
- High ceilings on all floors;
- Modern kitchen next to the dining room;
- 9 rooms including 2 rooms-ensuite;
- Generous bathroom with walk-in shower, two sinks, toilet and large window;
- Two floors with smoked oak parquet flooring;
- Characteristic details;
- Wooden window frames with double glazing (2016);
- Heating and hot water through central heating boiler (type Remeha Quinta 35C, year 2006);
- Solar panels (2017);
- The service costs are € 200, - per month;
- Small-scale VvE (share 1 / 2nd part);
- No waiting list for a parking permit (permit area Zuid 8);
- Delivery in consultation.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
216 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
44 m²
Bruto inhoud
691 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2
Voorzieningen
tv kabel, zonnecollectoren

Energie

Isolatie
vloerisolatie, dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Remeha
Bouwjaar ketel
2006
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
amsterdam
Sectie
U
Indexnummer
A2
Perceel
9943
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
betaald parkeren

Foto's