020-2260066
Blog

Zeven verrassend eenvoudige manieren om de verkoopwaarde van je huis te verhogen

Het verkopen van je huis kan een uitdagende onderneming zijn, maar met met een paar kleine, doeltreffende aanpassingen in en rondom jouw woning kun je de kans op een droomtransactie sterk vergroten. Of je nu je huis binnenkort op de markt brengt of alvast wilt investeren in de toekomstige waarde van jouw woning, met deze zeven eenvoudige manieren haal je een hogere verkoopwaarde uit jouw huis.

1. Verbeter je curb appeal

‘Curb appeal’ verwijst naar de aantrekkingskracht van een woning vanaf de stoep, ‘curb’ in het Engels. Curb appeal is belangrijk, omdat het de eerste indruk van potentiële kopers vormt. Vaak bekijken geïnteresseerden eerst op eigen houtje een woning en de omliggende buurt, om op basis van hun eerste bevindingen een bezichtiging aan te vragen bij de makelaar. Maak een sterke eerste indruk door de buitenkant van je huis te verbeteren. Zorg voor een nette, plantrijke voortuin, een fris gepoetste (en geverfde) voordeur en stof- en aanslagvrije ramen. Zorg ook dat er aan de binnenkant van je ramen zo min mogelijk rommel zichtbaar is en verplaats fietsen, stepjes en andere vervoermiddelen even van de voortuin of voorgevel naar een andere plek. Zo’n opgeruimde, frisse aanblik trekt zeker kopers aan!

2. Wrap je keuken

De keuken is vaak het hart van het huis en een belangrijke factor voor kopers. Een schone keuken met moderne aanrechtbladen en kasten verhoogt de aantrekkingskracht van je huis. Heb je een verouderde keuken en geen geld, tijd of zin om deze te vernieuwen? Dan kun je ook overwegen om je keukenkastjes en aanrechtblad te laten ‘wrappen’. Ze worden dan ingepakt in een folie met een (trend)kleur naar keuze. Dit is een eenvoudige en budgetvriendelijke manier om je keuken een flinke upgrade te geven in visuele zin. Let wel op: vertel de geïnteresseerde kijkers wel dat het om een wrapped keuken gaat, anders houd je al verkoper mogelijk belangrijke informatie achter. 

3. Fris je badkamer op

Een frisse badkamer kan een enorme impact hebben op de algehele uitstraling en verkoopbaarheid van je huis. Begin met het grondig reinigen van de tegels, voegen en het sanitair met anti-schimmel- en antikalkspray, of kies voor een oplossing van schoonmaakazijn verdund met water voor een natuurlijke reiniging. Vervang vervolgens het kitwerk rondom de douche, bad en de wastafel met vers, schoon kitwerk om een nieuwe uitstraling te creëren. Hoewel het verleidelijk kan zijn om zelf met de kitspuit aan de slag te gaan, is het inhuren van een professionele kitter de beste keuze om ervoor te zorgen dat het kitwerk nauwkeurig en duurzaam wordt uitgevoerd. Dit kost je misschien een paar honderd euro, maar komt de algehele verkoopwaarde van je huis in een veelvoud van dit bedrag ten goede.

4. Trek je opslagruimten strak

Waar het om opslagruimte gaat geldt in huizenland: more is more! Kopers worden altijd blij van onverwachte extra opbergruimte om de eigen schoenenverzameling, kinderfietsen, boekhouding of fotoalbums ordentelijk in te kunnen wegwerken. Ga daarom kritisch door al je kasten, schuur, garage en andere bergruimten, organiseer je spullen en ruim ze op. En ja,  om een gevoel van ruimte te creëren zul je ook overbodige en ongebruikte spullen vaarwel moeten zeggen. Does it spark joy? Nee? Marie Kondo away! Gunstige bijkomstigheid: deze spullen hoef je straks niet mee te verhuizen. Scheelt toch weer een zooi dozen sjouwen!

5. Verbeter je verlichting

In veel huishoudens is verlichting het ondergeschoven kindje. Oké oké, de gloeilampen zijn allemaal vervangen door LED, maar daarmee is alles ook wel gezegd. Zonde, want goede verlichting kan visueel het verschil maken tussen tussen mêh en yeah! Met goede verlichting kun je ervoor zorgen dat jouw woonruimte er warmer, uitnodigender of designeriger uitziet, zonder dat je er meteen failliet op gaat. Laat je in een goede verlichtingswinkel voorlichten (ha!) en ontdek hoe je jouw huis kunt laten stralen met prettige peertjes en wow-armaturen.

6. Creëer een outdoor leefruimte

Maak van je tuin, balkon of (dak)terras een regelrechte uitbreiding van jouw leefruimte met zitplaatsen, plantenbakken en knusse tuinverlichting. De fijne momenten in het leven zijn voor veel mensen toch die dagen waarop op hun eigen terras met een drankje en een hapje genoten van het zwoele zomerweer. Door een terras setting aan je huis toe te voegen, kunnen kijkers zich direct voorstellen hoe zij in hun toekomstige woningen van het buitenleven zullen gaan genieten. Zo’n terras optuigen hoeft niet veel te kosten trouwens, een rondje Marktplaats kan al wonderen verrichten.

7. Verkoopwaarde huis verhogen: vraag advies aan een professional

Als je je huis wilt verkopen, hoef je het wiel natuurlijk heus niet zelf uit te vinden. Een ervaren, betrokken makelaar kan je handige tips geven en bijstaan op heel veel fronten. Hij of zij weet ook precies waar potentiële kopers op aanslaan bij jou in de omgeving. Raadpleeg daarom een ervaren verkoopmakelaar die bekend is met de lokale markt. Boelen Makelaardij adviseert je graag over de investeringen die je kunt doen en de beste strategieën die je kunt toepassen om de verkoopwaarde van jouw huis te maximaliseren. Wij hebben naast schilders, kitters, elektriciens en loodgieters nog veel meer contacten om jouw huis snel verkoopklaar te maken. Je kunt het maar één keer goed doen! We vertellen je er graag meer over in een vrijblijvend kennismakingsgesprek gesprek.

Deel dit bericht