020-2260066
Blog
Stijlvol interieur met schilderijen

Je huis verkopen in Amsterdam: interieurtips voor hogere biedingen

Bij het verkopen van je huis in Amsterdam kan het interieur een cruciale rol spelen in het aantrekken van potentiële kopers en het ontvangen van hogere biedingen. Goed doordachte interieurstyling zorgt gegarandeerd voor meer clicks op Funda en kan de verkoopprijs van je huis aanzienlijk verhogen. Hiervoor hoef je echt geen enorme investering te doen. Deze negen ‘huis verkopen tips’ kunnen bijdragen aan een hogere verkoopwaarde van je woning.

Sfeerverlichting in een interieur als tip om je huis te verkopen

Huis verkopen tips voor je interieur

Tip 1. Maximaliseer natuurlijk licht

Zorg ervoor dat je huis zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenlaat. Gooi de gordijnen dan ook helemaal open. Zorg er ook voor dat je ramen vrij zijn van obstakels. Natuurlijk licht maakt elke ruimte uitnodigender en ruimer. Heb je een kamer met weinig daglicht? Kies dan voor lichte kleuren in je interieur en hang een grote spiegel op op een strategische plek. Zo reflecteer je het daglicht maximaal. Je kunt daarnaast een daglichtlamp in je fitting draaien.

daglicht

Tip 2: Creëer een gevoel van ruimte

Veel Amsterdamse huizen zijn krap bemeten. Je ziet op Funda dan ook aardig wat groothoekplaatjes uit de hoofdstad voorbij komen, maar eigenlijk ziet dat er altijd vreemd uit. Bovendien kan zo’n ruimte bij een bezichtiging dan alleen maar in omvang  tegenvallen. Geef kamers liever een ruimtelijker gevoel door goed naar je kleuren en inrichting te kijken. Verwijder alle overbodige meubels en zorg voor een slimme indeling van wat er wel blijft staan. 

Kleine ruimtes lijken groter als je er grote meubels en accessoires in plaatst. Zet je bank om dezelfde reden het liefst een stukje van de muur af. Schuif ook stoelen niet te strak tegen je eettafel aan voor een ruimtelijker gevoel. Daarnaast is het in kleinere ruimtes slim om de aandacht de hoogte in te leiden, bijvoorbeeld door lijsten hoger te hangen of door middel van een grote plant. Lichte kleuren, spiegels en open ramen geven ruimtes ook een ruimtelijker gevoel. 

Tip 3. Kies voor neutrale kleuren en warme accenten

Een neutraal kleurenpalet zorgt voor een interieur dat breed aantrekkelijk wordt gevonden. Tinten zoals wit, lichtgrijs en beige zorgen voor een rustige, uitnodigende sfeer. Zo maak je het bovendien makkelijker voor kopers om zichzelf wonend in jouw huis voor te stellen. Voeg gerust wel wat warme accenten toe met textuur en kleur, bijvoorbeeld met kussens, decoratie, vloerkleden en een grote bos bloemen.

Tip 4. Ontspul je huis

Hoewel ‘cluttercore’, een bonte uitstalling van allerhande bij elkaar gescharrelde spullen, momenteel een enorme interieurtrend is, draagt deze stijl niet bij aan hogere biedingen voor je huis. Verwijder daarom alle overbodige troep en decoraties en maak ook het aanrecht zo veel mogelijk leeg. Hoe cleaner jouw huis, hoe beter dit is voor de verkoopwaarde.

Tip 5. Kies voor de hotellook

Maak van je slaapkamer een hotelkamer door middel van een mooie sprei en een aantal decoratieve kussens op het bed. Zo ziet je bed er meteen strak opgemaakt uit. Geef ook je badkamer meer cachet met strak gevouwen handdoeken (het liefst in één kleur) en een leeggeveegde wasbak. 

Tip 6. Werk snoeren en kabels weg

Heb je (verleng)snoeren en andere kabels op de grond liggen? Dat ziet er rommelig uit en suggereert bovendien dat jouw huis onvoldoende stopcontacten heeft. Werk deze kabels dus zoveel mogelijk weg voorafgaand aan bezichtigingen. Je kunt je televisie en soundsystem bijvoorbeeld prima tijdelijk even uitpluggen om de snoeren vervolgens achter het apparaat weg te werken.

Tip 7. Maak je huis brandschoon

Geïnteresseerden kunnen je huis nog zo mooi vinden, als het niet goed schoon is dan is dat toch een potentiële afknapper. Hondenharen op de trap, schimmelplekken en vieze voegen in de badkamer of plukken stof in de hoeken, allemaal details die zouden kunnen verraden dat de verkoper niet veel zorg en liefde voor zijn of haar huis heeft gehad. Wie weet, is er dan ook wel sprake van achterstallig onderhoud of verborgen gebreken.

Tip 8. Accentueer bijzondere details 

Veel Amsterdamse huizen hebben bijzondere architectonische of historische elementen. Benadruk deze, want kopers zijn er gek op! Denk aan historische ornamenten, balken, haarden, metselwerk in Amsterdamse schoolstijl of ouderwetse deurklinken. Je kunt er aandacht op vestigen met belichting, kleur of op een andere manier.

Tip 9. Pimp je tuin of balkon

Heb je een tuin of balkon? Dat is een enorme pré en mag zeker worden benadrukt. Ook als je je buitenruimte zelf nooit gebruikt, is het slim om te investeren in wat gezellige plantjes. Zet als het even kan wat tuinmeubels neer en jouw potentiële koper ziet zichzelf daar al helemaal met verfrissing in het zonnetje zitten. 

Gebruik bovenstaande huis verkopen tips

Met bovenstaande tips kun je de aantrekkelijkheid van je Amsterdamse huis vergroten en potentiële kopers overtuigen van de waarde van je woning. Het gaat er niet alleen om het huis er op zijn best uit te laten zien, maar ook om het creëren van een omgeving waarin kopers zich kunnen voorstellen een nieuw hoofdstuk van hun leven te beginnen. Laat die biedingen maar komen!

Denk je erover om je Amsterdamse huis te verkopen en kun je wel wat ‘huis verkopen tips’ van een goede makelaar gebruiken? Boelen Makelaardij helpt je graag! Neem gewoon even vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we wat wij voor jou kunnen betekenen.

Deel dit bericht