Vorige | Volgende
Verkocht

Frans van Mierisstraat 79 H Amsterdam, Museumkwartier

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

020-2260066

info@boelenmakelaardij.nl

Omschrijving

****** ENGLISH TEXT BELOW ****** Fantastisch familiehuis met fraaie details, en heerlijke tuin op het zuidoosten, midden in het Museumkwartier van Amsterdam Zuid. Het betreft een dubbel benedenhuis van circa 151 m² met ruime woonkeuken, sfeervolle woonkamer, 4 slaapkamers, een moderne badkamer, een eigen entree en een heerlijke zonnige tuin. Een modern huis, van alle gemakken voorzien, maar met...

Kenmerken

Soort woning
Dubbel benedenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1901
Wijk
Museumkwartier
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Omschrijving

****** ENGLISH TEXT BELOW ******

Fantastisch familiehuis met fraaie details, en heerlijke tuin op het zuidoosten, midden in het Museumkwartier van Amsterdam Zuid. Het betreft een dubbel benedenhuis van circa 151 m² met ruime woonkeuken, sfeervolle woonkamer, 4 slaapkamers, een moderne badkamer, een eigen entree en een heerlijke zonnige tuin. Een modern huis, van alle gemakken voorzien, maar met behoud van originele en karakteristieke details.

Indeling
Begane grond
Eigen entree op de begane grond, binnenkomst in het tochtportaal met garderobe en een prachtige houten deur met glas-in-lood naar de lange gang, met veel licht en een hoog plafond. De gang is voorzien van grote, witte vloertegels en een contrasterende lambrisering. In de gang is een meterkast met ruimte voor garderobe, een toiletruimte met fonteintje en een deur naar de kelder. Aan het einde van de gang zijn hoge ramen, waardoor er via de keuken veel licht binnenvalt. De kelder biedt veel bergruimte en de cv-ketel is hier geplaatst. Via de gang entree in de woonkamer, aan de voorzijde van het huis. De woonkamer is, net als de gehele begane grond met uitzondering van de gang en het kookgedeelte, voorzien van een prachtige eikenhouten visgraat vloer met zwarte bies. Verder heeft deze ruimte een mooie schouw met inbouw gashaard en houten radiator ombouw onder de hoge ramen. Via ensuite deuren naar de tussenkamer. Deze kamer is voorzien van inbouwkasten en inbouwspots en is ideaal om als werkruimte te gebruiken. De kamer is aan beide kanten af te sluiten met ensuite deuren. Via glas-in-looddeuren naar de woonkeuken. De woonkeuken is zeer ruim opgezet en biedt ruimte voor een grote eettafel, van waar er prachtig uitzicht is via de openslaande deuren op de tuin. De keuken is door het vele glaswerk in de achterpui erg licht, een heerlijke ruimte om te verblijven. Het kookgedeelte bestaat uit een wit kookeiland en een houten inbouwkastenwand. Het kookeiland is voorzien van een modern afzuigsysteem, inbouwspots, inductie kookplaat, vaatwasmachine, grote spoelbak met Quooker, kasten en lades. De kastenwand is voorzien van een oven met stoomfunctie, koelkast, vriezer en veel kastruimte. De heerlijke tuin op het zuidoosten is fraai aangelegd, met een groot terras en een niveauverschil naar het lager gelegen gedeelte, waar met veel beplanting, een tweede zit plek en een pergola een fijne sfeer gecreëerd is. Terug naar binnen en via de fraaie houten trap in de gang naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping
Overloop met toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde een heerlijk ruime slaapkamer met schouw en openslaande deuren naar klein balkon. Hiernaast ligt een tweede slaapkamer aan de voorzijde. In beide kamers is de verwarming weggewerkt achter de originele lambrisering. In het midden van de verdieping ligt een riante badkamer, voorzien van ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel met grote spiegel, toilet, inbouwspots en een automatisch mechanisch ventilatiesysteem. De ruimte is afgewerkt met een goede mix van lichte vloertegels en donkere wandtegels. De badkamer heeft een bijzondere deur, met bewerkt glas.
De derde slaapkamer ligt aan de achterzijde van het huis en heeft een deur naar het balkon. Hiernaast ligt de ruime vierde slaapkamer. Deze kamer heeft openslaande deuren naar het balkon op het zuidoosten. Vanaf het balkon is er uitzicht op het groene dak van de uitbouw en de tuin. Leuk detail aan deze kamer is het originele ventilatierooster in het raam dat bewaard is gebleven.
Op de verdieping, aan de overloop, is nog een wasruimte voor de wasmachine en droger aanwezig.

Omgeving
Frans van Mieris (II), voluit Frans Jansz. van Mieris, ook Frans van Mieris de Jonge genoemd (Leiden, 24 december 1689 - aldaar, 19 mei 1763), was een Noord-Nederlands kunstschilder.

De Frans van Mierisstraat ligt in het Museumkwartier van Amsterdam Zuid. Het huis is daarmee op loopafstand gelegen van het Museumplein, het Concertgebouw, de Van Baerlestraat, de P.C. Hooftstraat, de Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat. In de omgeving zijn aldus vele winkels, restaurants en cafés gelegen. Voor de dagelijkse boodschappen is er een supermarkt dichtbij gelegen, op het Museumplein en in de Beethovenstraat. Het Vondelpark met onder andere de tennisbanen en de Vondeltuin liggen ook in de directe omgeving.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van dit huis is zeer goed. Met de fiets ben je snel in het centrum, maar ook via het openbaar vervoer gaat dit gemakkelijk via de tram- en bushaltes aan de Jacob Obrechtstraat en het Roelof Hartplein. Bovendien ben je met de auto binnen een paar minuten op de Ring A10 via de S106 of S108. Een parkeervergunning is geen probleem; er bestaat geen wachtlijst voor dit gebied.

Bijzonderheden
- Gelegen op eigen grond;
- Dubbel benedenhuis met kelder en tuin;
- Bouwjaar 1901;
- Woonoppervlakte circa 151 m² exclusief circa 24 m² kelder (NEN-rapport 2580 aanwezig);
- Fraai aangelegde tuin op het zuidoosten, van circa 6 meter breed en 9 meter diep, met groot terras en speels niveauverschil;
- Woonkamer met inbouw gashaard;
- Woonkeuken met kookeiland en openslaande deuren naar de tuin;
- 4 slaapkamers op de 1e verdieping;
- Groen dak op de uitbouw;
- Riante badkamer met ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel, toilet en automatische mechanische ventilatie;
- Hoge plafonds, eikenhouten visgraatvloer en karakteristieke details;
- Verwarming en warm water middels cv-ketel (type Remeha Calenta, bouwjaar 2014);
- Houten kozijnen met HR++ zonwerend glas (m.u.v. de ouderslaapkamer met balkon achterzijde);
- Maximaal geïsoleerde uitbouw op de begane grond;
- Maximaal geïsoleerde vloer begane grond;
- Bedraad internet in alle kamers;
- Aansluiting geluidsboxen in keuken woonkamer;
- De servicekosten bedragen thans € 150,- per maand;
- Huidige energielasten: € 150,- per maand;
- Kleinschalige en gezonde VvE (aandeel 1/2e deel), woning verkeert in goede staat;
- Geen wachtlijst voor een parkeervergunning (vergunninggebied Zuid 8);
- Oplevering in overleg.

***********************************************************************************

Fantastic family house with beautiful details, and lovely garden on the southeast, right in the Museum Quarter of Amsterdam South. It is a double-floor house of about 151 m² with spacious kitchen, cozy living room, 4 bedrooms, a modern bathroom, a private entrance and a lovely sunny garden. A modern house, fully equipped, but retaining original and characteristic details.

Layout
Ground floor
Private entrance on the ground floor, entry into the hall with a beautiful wooden door with stained glass to the long hallway, with lots of light and a high ceiling. The basement offers plenty of storage space and the central heating boiler is placed here. The living room is, like the entire ground floor with the exception of the corridor and the cooking area, with a beautiful oak herringbone floor with black piping. Furthermore, this room has a beautiful fireplace with built-in gas fireplace. Via ensuite doors to the intermediate room. The kitchen is very spacious and offers space for a large dining table, from where there is beautiful views through the patio doors on the garden. The kitchen is very light because of the many glassware in the back, a wonderful space to stay. The lovely garden on the southeast is beautifully landscaped, with a large terrace and a level difference to the lower part, where with a lot of planting, a second seating area and a pergola a nice atmosphere is created.

First floor
Landing with access to all rooms. At the front a lovely spacious bedroom with patio doors to small balcony. Next to this is a second bedroom at the front. In the middle of the floor is a spacious bathroom with bath, walk-in shower, double sink with large mirror, toilet, recessed spotlights and an automatic mechanical ventilation system. The third bedroom is at the rear of the house and has a door to the balcony. Next is the spacious fourth bedroom. This room has double doors to the balcony on the southeast.


Surroundings
The Frans van Mierisstraat is located in the Museum Quarter of Amsterdam South. The house is within walking distance of the Museumplein, the Concertgebouw, the Van Baerlestraat, the P.C. Hooftstraat, Beethovenstraat and Cornelis Schuytstraat. Many shops, restaurants and cafes are located in the vicinity. For daily shopping there is a supermarket nearby, on the Museumplein and in the Beethovenstraat. The Vondelpark including the tennis courts and the Vondeltuin are also in the immediate vicinity.

Particularities
- Located on private land, no leasehold;
- Double-floor house with cellar and garden;
- Built in 1901;
- Surface area approximately 151 m² excluding approximately 24 m² basement (NEN report 2580 present);
- Beautifully landscaped garden on the southeast, of approximately 6 meters wide and 9 meters deep, with large terrace and playful level difference;
- Living room with built-in gas fire;
- Kitchen with kitchen island and French doors to the garden;
- 4 bedrooms on the 1st floor;
- Green roof on the extension;
- Spacious bathroom with bath, walk-in shower, double sink, toilet and automatic mechanical ventilation;
- High ceilings, oak herringbone floor and characteristic details;
- Heating and hot water by boiler (type Remeha Calenta, built in 2014);
- Wooden window frames with HR ++ sun protection glass (except from the master bedroom with balcony at the back);
- Maximum insulated extension on the ground floor;
- Maximum insulated floor ground floor;
- Wired internet in all rooms;
- Connection of sound boxes in kitchen living room;
- The service costs are now € 150, - per month;
- Current energy costs: € 150 per month;
- Small-scale and healthy VvE (share 1 / 2nd part), house is in good condition;
- No waiting list for a parking permit (permit area South 8);
- Delivery in consultation.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Dubbel benedenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1901

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
151 m²
Overige inpandige ruimte
24 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
5 m²
Bruto inhoud
453 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, douche, dubbele wastafel

Energie

Isolatie
vloerisolatie, dubbel glas
Soort verwarming
c.v.-ketel, gashaard
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Remeha Calenta
Bouwjaar ketel
2014
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
U
Indexnummer
1
Perceel
9274
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Tuintype
achtertuin
Tuin
Fraai aangelegd, zuidoost, 6.29 x 9.08 m
Oppervlakte
57 m²
Bereikbaar via achterom
ja

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren, betaald parkeren, parkeervergunningen

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden