Vorige | Volgende
Verkocht

Brouwersgracht 189 - 3 AMSTERDAM, Jordaan

Deze woning is onlangs verkocht

Neem contact met ons op

020-2260066

info@boelenmakelaardij.nl

Omschrijving

Op fantastische locatie ligt dit dubbele bovenhuis van circa 71 m². Het appartement is gelegen in een fraai zogenaamd dubbelpand in de Driehoekbuurt van de Jordaan, nabij de Haarlemmerdijk en de Noordermarkt. Wonen in het centrum van Amsterdam, aan een gracht, met prachtig uitzicht en tussen de pakhuizen: dat kan in dit karakteristieke bovenhuis, welke nog helemaal naar eigen hand is af te werken...

Kenmerken

Soort woning
Dubbel bovenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1900
Wijk
Jordaan
Ligging
Aan rustige weg, aan water, in woonwijk

Omschrijving

Op fantastische locatie ligt dit dubbele bovenhuis van circa 71 m². Het appartement is gelegen in een fraai zogenaamd dubbelpand in de Driehoekbuurt van de Jordaan, nabij de Haarlemmerdijk en de Noordermarkt.
Wonen in het centrum van Amsterdam, aan een gracht, met prachtig uitzicht en tussen de pakhuizen: dat kan in dit karakteristieke bovenhuis, welke nog helemaal naar eigen hand is af te werken en in te delen.

Indeling:
Via het trappenhuis naar de 3e verdieping. Entree in het appartement, woonkamer aan de voorzijde, eetkamer en keuken aan de achterzijde. Trap naar de 4e verdieping. Hier bevinden zich zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde een ruime slaapkamer. In het midden ligt de voormalige berging, waar je een prachtige badkamer kunt plaatsen. Kijk voor een mogelijke nieuwe indeling van dit appartement naar onze visuals.

Omgeving:
De Brouwersgracht ligt bovenin de Jordaan, een oude Amsterdamse volksbuurt met inmiddels een zeer gevarieerd aanbod als het gaat om winkels, cafés en restaurants. De inwoners zijn ook heel divers, van echte Amsterdammer tot expat, maar ook de jonge student of het gezin.
Vanaf 1612 werd vanaf de Brouwersgracht de grachtengordel in zuidelijke richting gegraven. De gracht dankt sinds 1594 zijn naam aan de vele bierbrouwerijen die in de zestiende en zeventiende eeuw in deze buurt waren te vinden. Vanaf 1782 zit aan de Brouwersgracht bij de Driehoekstraat de laatste Amsterdamse distilleerderij van jenever en likeuren: De Ooievaar. De meeste pakhuizen, gebouwd voor de opslag van goederen, zijn omgebouwd tot woonhuizen.

Bereikbaarheid:
Het appartement is met de auto goed bereikbaar vanaf de Ring A10 via afrit S103. Er bestaat een wachttijd van 1 maand voor een parkeervergunning. Een overloopvergunning is mogelijk. Ook zijn er verschillende openbaarvervoer mogelijkheden in de omgeving. Vanaf de Marnixstraat rijden tramlijn 3 en diverse buslijnen en in 5 minuten fiets je naar het Centraal Station.

Bijzonderheden:
- Eigen grond;
- Woonoppervlakte circa 70,8 m² (NEN 2580 rapport beschikbaar);
- Opknapper in deels casco staat, zie visuals voor mogelijkheden;
- 4-kamer appartement;
- Houten kozijnen met dubbel glas;
- Professioneel beheerde en gezonde VvE;
- Servicekosten bedragen circa € 94,- per maand;
- Ouderdoms-, asbest- en niet-zelfbewoningsclausule van toepassing;
- Beschermd stadsgezicht;
- Oplevering in overleg.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Dubbel bovenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
71 m²
Bruto inhoud
215 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
L
Indexnummer
15
Perceel
8362
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Aan rustige weg, aan water, in woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden